Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Η Ανατομική του Σήμερα!

     Με αφορμή τις συζητήσεις που έγιναν με κάποιους νέους υποψήφιους  που επικοινώνησαν μαζί μου για τον καινούριο τρόπο εξέτασης της Ανατομικής Ι, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω πως εκτιμώ την κατάσταση. Ο νέος τρόπος εξέτασης του μαθήματος αυτού δικαιώνει τους πραγματικούς γνώστες ανατομίας και χαντακώνει όλους όσους είχαν επαναπαυθεί σε σημειώσεις  καθώς και σε προτεινόμενα θέματα πολλαπλής επιλογής που κυκλοφορούν ευρέως στην Πάτρα... Ευτυχώς τα παιδιά που έχω καθοδηγήσει δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τις ερωτήσεις ανάπτυξης.
     Γενικά κατά κοινή ομολογία, τις προηγούμενες χρονιές με τα θέματα πολλαπλής επιλογής, ένας υποψήφιος με κάποιο όχι και τόσο βαθύ υπόβαθρο γνώσεων ανατομικής και με την μέθοδο της εις άτοπον απαγωγής ίσως κατάφερνε να πιάσει τη βάση στη ανατομία και να περάσει το μάθημα... από φέτος όμως το μάθημα έγινε πολύ πιο απαιτητικό λόγω του ότι ζητείται από τον υποψήφιο να διατυπώσει ο ίδιος την απάντηση και όχι να επιλέξει από μια λίστα πιθανών απαντήσεων.. Επίσης λόγω της γνωστής αυστηρότητας των καθηγητών απαιτούνται εύστοχες απαντήσεις κι δεν ευνοείται εκείνος που γράφει 'όλα όσα ξέρει' με σκοπό να πιάσει και το σωστό..αλλά εκείνος που γράφει μόνο ότι του ζητείται!! Φυσικά ήταν αναμενόμενο καθώς δεν νοείται γιατρός χωρίς γνώσεις ανατομίας!
     Αυτή η αλλαγή δεν θα πρέπει να φοβίζει όσους είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν τις σωστές γραμμές και να αρχίσουν την μελέτη από τώρα.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: